Alla inlägg under februari 2010

Av Inger - 9 februari 2010 01:25

På morgonen sa jag hej då till sonen innan han gick till jobbet. Sen ställde jag mobilen på väckning klockan 10 då jag hade svårt att somna inatt. Klockan 12 gick jag upp....

Var lite väl slö under dagen och fick inget direkt gjort. Tog hand om disken bara och det är ju sånt jag gör vareviga dag. Sen har jag börjat lite smått med mitt sätt att vårstäda: röjning i skåp och lådor samt garderober. Särskilt den stora garderoben är en ständig källa till irritation då  man inte ens kommer in där längre. Katternas stora säck torrfoder står precis innanför dörren liksom mattor, kittlar och gud vet allt. Nu ska det röjas hade jag tänkt mig. Problemet är att det vill mina katter hemskt gärna hjälpa till med. Visst...det hade dom så gärna fått göra men jag tänker på hur lätt det är att råka trampa på dom...eller att saker ramlar ner i skallen på dom osv. Dessutom kan de sååå lätt gömma sig där inne så matte får leta genom att slänga ut allt metodiskt...igen....för att hitta dom.   (detektiv Inger)

Jaja...det ordnar sig med det.

Av Inger - 8 februari 2010 00:58

Ursäkta...jag har inte haft ork på kvällarna att författa en blogg denna helg. Jag har bara orkat spela spel där man inte precis behöver tänka...hrm...  


Torsdag: Ja då fyllde ju sonen 28 år. Den dagen tog vi det lugnt med firandet. Han hade köpt en mandeltårta   som vi smaskade på när han kom hem från jobbet.

Fredag: Jag städade och stod i här fram tills sonen kom hem. Sen gjorde vi iordning oss och gick ner till Fish´n ´Ale. Där mötte vi min dotter och svärson. Svärsonen är medlem på puben och vi andra hans gäster. Annars hade vi ju inte kommit in där.

Jag var sugen på ribs med chips som det stod. Efter lite väntan kom då en stooor tallrik med ribs och pommes frites. Jag tänkte på scenen med Fred Flinta där han sitter i sin bil och beställer revben. Bilen välter och...ja ni minns väl? Pommes friten var inte heller små utan var som barnarmar! Jisses! Jag åt och åt och då och då lät jag de andra smaka också. Men inte 17 orkade jag äta upp allt!

Eftersom det är en pub så beställde de andra öl och drinkar. Jag blev happy över att de hade Fanta där. Jag är ju liksom absolutist.

Vi satt där länge och åt och pratade så där mysigt som det bara kan bli. Men till slut skulle ungdomarna vidare till en fest och jag gick hem ensam. Mätt och belåten   Lördag: Ja då kom far, dotter och svärson hit för lite firande. Smörgåstårta var ett måste och den åt vi med välbehag. Sonen fick öppna paket: en stooor påse med wasabinötter, en hårklippningsmaskin och så....hehe....målarbok med tuschpennor! Jag törs inte tänka på vad svärsonen då ska få när han fyller i mars.   

Idag söndag har vi bara slappat! Jag fick en box i julklapp med första säsongen av Stargate SG-1. Vi tittade på några avsnitt i den samtidigt som vi mumsade kebab med underbart god efterrätt. Sonen bara tar lite ingredienser och snor ihop det och vips finns det en smaskig efterrätt. Den måste vi skriva ner som ett recept.


Nu är klockan kvart över 1 och jag borde ligga i sängen och nanna för fullt. Men...inte riktigt än.

Av Inger - 3 februari 2010 22:58

Idag kom sonen hem tidigt från jobbet. Materialet var slut på hans jobb och chefen behövde jobba med sin bil så... Sonen hade köpt med sig taco-ingredienser. Nu var det meningen att vi skulle ha det i morgon på hans födelsedag men...det kvittar ju tyckte han. Ja jag behöver ju inte nämna att han gillar tacos.


Min dag var annars tråkig....jag bara ägnade dagen åt att städa. Det går ju lite långsamt för mig så det blir lite i taget. Sen på kvällen var vi två ute med soporna.

Denna gång blev det 6 kassar. 1 med brännbart, 2 med hushållssopor, 2  med kattsopor (de påsarna är så tunga så man får fördela dom i två kassar) och så en kasse med...tja...lite av varje. Ja just det ja...det var ju en kasse med glas också.

Så nu har ni fått höra om Örnens sopor också så nu kan ni sova lugnt.   


Sååå...i morgon fyller sonalyckan år, på fredag blir det fish ´n´ale och på lördag blir det firande här hemma med familjen.

Inte undrar på att jag städar och har mig. Man vill ju inte far eller någon annan ska bryta armar och ben när de snubblar över dammråttor precis.

Av Inger - 2 februari 2010 23:52

.....inte här heller!   

Av Inger - 1 februari 2010 22:34

Här hemma är det sonen som står för matlagningen. Han tycker det är roligt och avkopplande så jag har nästan helt slutat laga mat. Ja det händer ju men...

Istället är det jag som får stå för disken och det finner ju inte jag precis roligt och avkopplande. Men det är rättvist så.

Nu jobbar ju sonen så jag vill kunna ge honom varm lagad mat när han kommer hem. Idag blev det fisk med äggsås och potatis.

Allt börjar bra för det är ju inget svårt med att skala potatis eller hur? Sussie satt som vanligt jämnt mig för den katten bara älskar rå potatis. Hon får en liten bit bara för annars kan ju stärkelsen göra henne stel....inbillar jag mig.   

Sen skulle jag sätta på fisken. I med fisk och vatten med lite salt, på med locket och så 6:an. Läste lite reklam medan jag väntade på att vattnet skulle koka upp. När den så gjorde det, sänkte jag till 3:an och på med locket. Jag kollade så att det inte skulle koka över och sen satte jag mig vid datorn. Efter en stund gick jag ut i köket för att titta till maten och.....spisen badade i fiskvatten!!    Trots mina försiktigheter (finns sånt ord?) hade det kokat över. Fisk ska inte koka utan sjuda....men vattnet måste ju ändå koka upp och....bla bla bla.

Jaja...bara att torka upp allt då.

Sen kom vi till såsen. Den har jag gjort femtielva gånger under åren och inga problem där inte...trodde jag. Margarin, mjöl, fiskspad, mjölk och lite salt. Såsen kokade och kokade och jag smakade av med jämna mellanrum men det smakade bara mjöl. I med lite mer mjölk och salt men såsen ville inte det jag ville alls.

Sonen kom hem, fattade att lilla mamma hade problem och tog över såsen....och vips smakade den underbart!!   Jag vet inte hur han bär sig åt men han har det liksom i handleden den mannen.

Så hädanefter får jag väl hålla mig till disken.

(Nej då...sonen ska få fortsätta komma hem till en färdig middag)

Presentation

Omröstning

En enkel fråga...Är du man eller kvinna som läser min blogg?
 Man
 Kvinna

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards