Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Att vara tjock...

Av Inger - 16 april 2009 13:51

Jag och sonen har börjat banta....seriöst.

Nog har vi försökt genom åren, särskilt jag. En månad höll jag inne med allt som man inte ska äta då man bantar...var till förbannelse nitiskt med det. Efter en månad då skulle jag väga mig igen och...*suck*...inte ett enda kilo hade jag gått ner! Då gav jag upp...denna gång alltså. Man vill gärna ha lite uppmuntran från vågen förstår ni.

Det är bra att börja banta på våren för då rör åtminstone jag mer på mig. På vintern går jag i ide...jag är inte människa till att gå på ishala trottoarer med massa äcklig snö runt omkring mig. Men på våren blommar både naturen och jag upp. Man får mycket att göra på torpet, man går fler promenader osv.

Men det här med maten... Godis, chips, läsk, fett osv, det vet man ju att man ska ge sjutton i. Men att dra ut på tiden i affären med att stå och lusläsa alla förpackningar ifall de innehåller för mycket kalorier och fel fett...det är inte roligt. Det rör sig om nästan allt i matväg. Frukt och grönsaker är en självklarhet...och sånt nyttigt äter jag ju mycket av i vanliga fall. Men att tota ihop en middag som är nyttigt då? Kyckling utan skinn är  bra...liksom fisk...men hur gör jag med korven? Fettsnåla saker och ting smakar ofta inte så vidare gott. Light-grejer befattar jag icke mig med....de är inte så nyttiga som många tror. Inte är det gott heller.

Jaja....jag har en dotter som är bra på sånt, det är bara att fråga.


Men en sak vill jag gärna klarlägga. Jag VET att jag är tjock! Vänner och bekanta säger ofta: Men du är väl inte tjock?? Jo men det ÄR jag! Vågen och spegeln och känslan av att bära på ryggsäckar lite här och var ljuger inte!!

Så om jag pratar om min fetma så kom med råd istället! Jag tar inte illa upp...inte om det rör sig om omtänksamma råd. Då vet jag ju att ni bryr er. Däremot blir jag less när jag hör tjockisskämt....även om jag själv drar en. Lite som att förekomma kanske? Eller att inte ta sig själv på för stort allvar? Det jag menar är mer när man ser på en sitcom och det alltid är den tjocka personen som det ska göras narr av.  Sånt är bara så elakt.


Vad som verkligen fick mig att allvarligt fundera på en bantning var ju först och främst hälsan för mig och sonen. I andra hand är det alla bilder jag ser på mig: hakorna, de tjocka låren och magen som får mig att se ut som en 47-årig gravid kvinna! Man blir ledsen när man ser det. Ja innerligt ledsen. Jag minns ju mig som smal....Man rörde sig lättare, man blir även bemötad på ett annat sätt och det var roligare att prova kläder! ;)

Jaja...nu får vi hoppas att jag klarar av det här och möter sommaren åtminstone något kilo lättare. 

 
 
Ingen bild

Veduran

16 april 2009 19:52

Jag har ett tips som jag tror benhårt på och då skiter jag fullkomligt i alla dieter... eller det kanske är en slags diet det här också men enligt mig den bästa isåfall. Ät allt du gillar, men i liten mängd. Inte i större mängd än du rör dig iallafall. Men såklart att det ska vara så ofejkad mat som möjligt. Men att gå och ha dåligt samvete för det man äter måste vara rena döden... fy så trist. Men som sagt, man ska ju inte stoppa in mer än man gör av med. Inte lätt när det är så gott att äta, vilket jag märkt dom sista åren :/
Och som tips till dig så är det ju det ovanstående vilket är ett tips till alla. Men speciellt till dig Inger är att äta dina måltider uppdelade... ta din enda och ät den under 3 måltider och ät så ren och okonstlad mat som möjligt :)

 
Ingen bild

Litharion

16 april 2009 20:53

Jag har ett tips... strunta i vågen, det har jag gjort. Muskler väger mer än fett, och när man börjar bygga muskler iom att man rör på sig mer, så går ju vågen uppåt. Ta hjälp av ett måttband istället! :)

 
Ingen bild

Örnen

16 april 2009 23:27

Till Litharion: Tack för råden. Jo...vågen ska man inte röra, du har rätt. Får ta mig mod och mäta lite runt om ifall jag hittar ett måttband som räcker om.

Till Veduran: Tack även för dina råd. Jo jag äter nästan bara en gång om dagen och jag vet att så ska man inte göra. Jag har bara så svårt att äta något på morgonen. Får köpa bananer el nåt som går ner lite lättare.

 
Ingen bild

Evis

18 april 2009 23:01

Här kommer nästa råd.. *hm*
Man ska äta som en diabetiker, dvs dela upp maten under dagens lopp. Jag äter frukost (helst fullkornsgröt)jag strör även på krossade linfrö, håller igång magen. Mellanmål, Lunch, mellanmål, middag, ev kvällste.
Måttband är jättebra!

Lycka Till!!!

 
Ingen bild

Örnen

19 april 2009 23:11

Till Evis: Tack! Jo jag måste nog börja äta för att kunna gå ner i vikt...vilket låter konstigt men är sant. Som frukost har jag börjat äta bananer...sen får vi se om min morgonmatlust ökar till mer stadig frukost.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

TV

Av Inger - 23 maj 2013 11:05

Med jämna mellanrum dimper en räkning ner i brevlådan som jag betalar med mycket motvilja: tv-licensen. Jag gör det för att jag måste. Men jag kan inte förstå varför för det de visar på tv är bottenskrap anser jag. Tv-program som handlar om vad kän...

Av Inger - 8 maj 2013 14:10

Väntar på regnet som skulle varit här vid det här laget men inte en droppe hittills. Det är så torrt så lite blöta behövs. Men det är ju klart....så här lagom till helgen vill ju folk kunna vara ute och sola och grilla och hela fadderullan, inte sitt...

Av Inger - 7 maj 2013 13:29

Alla som följt mig via Bilddagboken = Dayview vet ju att jag hade pippi på att fotografera precis allt: natur, mat, djur, saker, händelser osv osv. Men det senaste halvåret har det knappt blivit något fotande. Har helt enkelt tappat inspirationen. Ty...

Av Inger - 6 maj 2013 12:13

Hej allihopa! Tänkte jag skulle blogga lite igen nu när jag har en stationär dator igen med vettigt tangentbord. Laptopens var svår att skriva med. Nu gäller det bara att liksom komma igen och skriva fritt. Men mycket har ju hänt sen sist och jag o...

Av Inger - 19 januari 2011 02:40

Måste få skriva ner om Jeppe...en av mina underbara katter.   Ikväll åkte jag på magsjuka, vilket aldrig är trevligt. Jag satt där på toaletten och mådde rent sagt uselt. Svetten rann, magen krampade och det kändes som jag skulle svimma emellanåt...

Presentation

Omröstning

En enkel fråga...Är du man eller kvinna som läser min blogg?
 Man
 Kvinna

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards