Alla inlägg under mars 2009

Av Inger - 12 mars 2009 23:05

Som de flesta vet så är jag medlem i bdb = bilddagboken. Där finns ett forum där man kan få fråga om bdb, diskutera förändringar...idéer osv som ett forum brukar vara till för.

Nu hade jag en enkel fråga om fototävlingarna de brukar ha där. Jag tycker att numera går fototävlingarna ut på att göra om bilderna på photoshop så att de blir så olikt verkligheten som möjligt. Inga naturliga foton där inte. Dessutom ska det vara reklamfoton tydligen för än det ena än det andra. Säkerligen behöver bdb få in pengar och gagnar därför reklamen. Men men...det jag tycker är orättvist är att vanliga foton på tex våren, djur, påskbilder osv helt försvunnit som tävlingsbidrag. Foton som man brukar ta utan att ha reklam och annat skit i bakgrunden.

Men i detta forum får man tydligen inte ställa sådana enkla frågor för ungdomen som är i majoritet på bdb. Det tjabblas nu om sånt som knappt hör till frågan jag ställde. De trasslar in sig i förklaringar och lägger ord i munnen (om man kan säga så när det handlar om skrivna ord) på mig och de som hållt med mig. Man förlöjligas och gisslas med så man helt enkelt tappar lusten för att över huvudtaget skriva mer i forumet där. 

Vad är det med ungdomen? Är de sådana besserwissrar som de visar upp där? Tja...så har det väl alltid varit? Eller...hade man inte mer respekt förr för äldres åsikter? Åtminstone inbillar jag mig att jag hade det när jag var ung. *låter som en knarrig gammal kärring* 

Av Inger - 10 mars 2009 15:30

Så där ja....nu var denna omgång Tradera slut för denna gång. Det gick rätt bra. Blev dock lite chockad över att ett tryck "av" Zorn som legat länge i en kartong med papper gick från 10:- till 220:- under natten! För ett papper!! Jag hoppas innerligen människan förstod att det rör sig om ett tryck och ingen äkta tavla! *S* Men så dum är nog ingen...eller?

Sen fick jag en plåtburk såld också. En gungstol gjord av en plåtburk alltså. Hade ingen aning om att sådana var så populära! Men å andra sidan...inget förvånar mig nog längre när det gäller vad folk vill ha. Det är en ren och skär chansning att lägga upp saker på Tradera. Saker man tror är lätta att få sålda kan förbli osålda och saker man lägger upp i tron att de blir osålda kan rusa upp i pris. Den enda sak jag med säkerhet visste att den skulle ge en slant var nog zebrakoppen. Nu minns jag inte vad den gav men några hundralappar blev det ju. Synd jag inte hade fler ^^


Som ni märker har jag slutat med att skriva i dagboksform. Det blev lite tråkigt att redogöra för mina dagar då den ena dagen var den andre lik. Istället får det bli mer i kåseriform....hm...eller vad man ska kalla det. 

Av Inger - 8 mars 2009 01:57

Jag har undrat när deklarationen ska komma. Förr kom den i februari men nu tycks den komma när den har lust. Så jag mejlade skattemyndigheten om när den ska komma...och fick till svar att i mitten av april ska den börja dimpa ner i brevlådan. Jaha...inte förrän då??? Men vad jag läst så ska den in senast i maj och då har man alltså bara ett fåtal veckor på sig.

Nu är ju iofs deklarationen ett lätt kapitel att klara av med förtryckta siffror osv. Men ändå...man vill ändå ha mer tid.

Jag tror med säkerhet att jag ska få tillbaka på skatten, men 100 kan man aldrig vara. Man vet inte vad skattemyndigheten hittar på för dumheter. Jag betalar in mer i skatt i månaden än vad som ska göras just för att slippa kvarskatt. Min mor gjorde så och slapp kvarskatt så jag tänkte jag skulle slippa sånt jag med och kom med förslaget till f-kassan. Sen dess har jag sluppit otäcka överraskningar som kallas kvarskatt.  

Av Inger - 7 mars 2009 02:00

Det är många som tycks tro att jag är en ekorre isf örn. Jag samlar ju så förtvivlat mycket! Numera inte så många olika saker som jag gjorde förr men å andra sidan så sparar jag samlingarna i kartonger mm som får folk som hjälper mig flytta att blekna!

Vad har jag samlat på egentligen?

* Tändsticksaskar - jag har samlingen kvar.

* Tändare - jodå, samlingen finns kvar.

* Cigarraskar - ja ni kan ju gissa.

* Servetter - det händer att jag lägger till lite i den samlingen än idag.

* Nallar - de finns kvar i inredningen lite här och där.

* Rosa porslin - de som inte betyder något särskilt försöker jag sälja nu.

* Klistermärken - den delen är aktiv.

* Kossor - ja där är jag aktiv!!

* Gabrielporslin - mycket aktiv där också...särskilt den som heter   Sol--någonting. 

* Frimärken - hade en kort period då även det skulle samlas på.

* Fruktmärken - där har det stannat upp.

* Böcker - myyyycket aktiv!!

* Bokmärken - som barn gjorde man ju det och dom har jag ju kvar.

* Svanar - har ett par hyllor med dom kvar men samlar inte fler nu.

Ojdå....jag samlar/samlade visst mer än jag trodde. Och känner jag barnen rätt så kommer de nog på mer deras knäppa mor samlat på.



Av Inger - 6 mars 2009 22:35

....men fortfarande matt och trött så fort man gör något. Sonen hostar väldigt och jag hänger på det lite då och då.

Det har inte blivit så mycket skrivande här de senaste dagarna. Har inte haft ork och lust helt enkelt. Dessutom har jag inte gjort något att skriva om heller. Jag var en sväng på Willys i förrgår för mat måste man ha....och toapapper :D Min Jenny var snäll och följde med som stödhjul då jag var lite skakis. Annars ser man henne inte så mycket nu sen de flyttat.

Idag hade jag en sån där röja-upp-dag. Alla plastpåsar jag haft under diskbänken skulle ju i den där nya påsgrejen från IKEA hade jag tänkt mig...men oj vad jag bedrog mig! Den blev knökafull...liksom en papperskasse samt en plastkasse! Så nu råder förbudet här att INTE köpa en plastkasse i affären utan ta med!! (Läste igenom den meningen och det lät mysko) Sedan har jag gått igenom alla kartonger här som sparats till Traderasaker och det var inte lite! Måste få ordning på det innan jag lägger mig då alla kartongerna just ligger på min säng. Men var sjutton ska jag ha dom??


Ja jisses vad en 47-årig sjukpensionär har å göra i en liten trång lägenhet eller hur? *ironi* 

Av Inger - 2 mars 2009 23:06

Ja det är så jag upplever årets flunsa...blött!

Allt rinner på en: näsan och ögonen och svetten. Man hostar så man tror att lungorna ska följa med upp...ledvärken är värst, ont på så många ställen man inte ens visste man hade. Men men....man  mår eländigt när man har flunsa. Det gör alla människor som drabbas. Det enda man kan göra är att vila, dricka massa och lägga sig bakåt medan man låter värktabletterna rinna ner i halsen på en. (Lugn..så illa är det inte *S*)

Min Jenny kom en sväng och hade handlat lite åt oss. Dessutom hade hon med sig en påse hembakade bullar som smakade gudomligt. Tack älskling!


Man ligger lite efter här hemma. Blomvattningen tex...och att gå ut med soporna. Idag orkade jag iaf tömma diskmaskinen och mata den på nytt...det behövdes då det gått åt massor av glas dessa dagar. Sen fick blommorna i köket vatten och de i vardagsrummet får sitt i morgon.

Nej...nu svamlar jag känner jag. Har suttit länge nu och kommenterar andras bdb vilket tog sin tid. Men nu är det nog sängen som gäller. Sov bara ett par timmar inatt så sova behöver jag....inte bara vila. 

Av Inger - 1 mars 2009 21:41

Orkar knappt sitta upprätt men ville höra av mig iaf. Så ni som inte fått kommentarer av mig på Bilddagboken får vänta ett litet tag. Jag orkade med dotterns 141 bilder men sen dök jag i soffan igen. Har sovit massvis med timmar och det är ju bara bra. Hade en febertopp inatt då inte ens 3 filtar räckte mot frossan. Usch!

Men sonen mår mycket bättre nu tack och lov!! Hur sjuk man än är själv så är det barnen man tänker på i första hand.

Nu ska jag gå och lägga mig igen och hoppas jag iaf slipper hostan och ledvärken i morgon. 

Presentation

Omröstning

En enkel fråga...Är du man eller kvinna som läser min blogg?
 Man
 Kvinna

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards